Psoriasis diéta, Webnővér - Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Egyszerű vérteszttel kimutatható, hogy D-vitamin hiányban szenved-e, így ha kétségei vannak, beszéljen orvosával! Bővebben A D-vitamin szerepe Glükozamin és kondroitin A glükozamin és a kondroitin is a porcokban, illetve az azokat körülvevő sejtekben találhatóak.

A glükozamin segíti a porcképződést, és gátolja a gyulladást, míg a kondroitin a porcok rugalmasságát támogatja, illetve akadályozza a porckopást. Tanulmányok szerint ezek az psoriasis diéta nem csak a porcképződést segítik, de a gyulladásos folyamatok kialakulását is lassítják, illetve gátolják.

Ugyanakkor, mivel a glükozamin étrend-kiegészítők általában rák- homár- vagy cápa porc kivonatot tartalmaznak, azoknak, akik allergiások ezekre, illetve terhesek, vagy a teherbeesést fontolják, jobb kerülni a fogyasztását! A glükozamin emellett a cukorbetegeknél vérnyomás emelkedést okozhat, ezért a diabéteszes betegeknek ajánlott kikérni orvosuk véleményét, mielőtt glükozamin étrend-kiegészítő szedésébe kezdenének.

Bővebben Mit kell tudni a glükozaminról? Metil-szulfonil metán MSM A metil-szulfonil metán MSM egy organikus, kéntartalmú vegyület, mely növényekben, gyümölcsökben, psoriasis diéta található, de ezek feldolgozása során károsodik.
Vitaminok és étrendkiegészítők
A szervezetnek azonban szüksége van a kénre, a szövetek egészségének fenntartásához. Bár a metil-szulfonil metán ízületi fájdalmakat és gyulladást csökkentő hatását egyelőre csak kevés tudományos bizonyíték támasztja alá, az étrend-kiegészítőt fogyasztó betegek többsége a tünetek enyhüléséről számol be.

Amit étrend-kiegészítő alkalmazásakor érdemes észben tartani Mindenképpen beszéljen orvosával mielőtt bármilyen vény nélkül kapható készítményt szedne, mivel lehet, hogy az befolyásolná a jelenleg szedett gyógyszerei hatását!
Az étrend-kiegészítő sosem helyettesíti a gyógyszeres kezelést!
A psoriasis, vagyis a psoriasis diéta jelenleg még nem gyógyítható, de tünetileg jól kezelhető bőrbetegség, mely a testen bárhol megjelenhet foltszerű, fokozott elszarusodás jeleit mutató foltok, plakkok formájában, melyek könnyen le is válhatnak, nyílt, elfertőződésre is lehetőséget adó sebet hagyva maguk után. A betegség kialakulása veleszületett hajlamhoz kötött, ehhez adódnak hozzá azonban azok a külső, későbbi provokáló hatások, melyek révén végül tüneteket ad. Ezek közé tartozik például a dohányzás, az elhízás, a stressz, belső betegség, illetve a nem megfelelő táplálkozás is, kutatások és tapasztalatok is azt mutatják ugyanis, hogy bizonyos ételek és italok fogyasztása könnyen elősegítheti a betegség tüneteinek kialakulását, illetve kiújulását. Ilyenek a következők is, nézd meg a képeket!
Amint az étrend-kiegészítő alkalmazásakor bármilyen mellékhatást tapasztal, azonnal hagyja abba annak szedését és mielőbb keresse fel orvosát! Kerülendő élelmiszerek Az alábbi élelmiszerek fokozzák a szervezet gyulladásos folyamatait, ezért ajánlott kerülni fogyasztásukat: zsíros vörös húsok.
